Om

Om hemsidan

Matematik är ett av våra viktigaste skolämnen och grunden läggs i tidig ålder. Det är viktigt att väcka intresse för ämnet, så syftet med webbplatsen är att göra det roligare att lära sig. När jag var liten så samlade jag på simmärken och det gav mig extra motivation att hela tiden sträva efter nästa nivå. Samma sak vill jag uppnå med matteborgarmärket.se!

Om mig

Jag som gjort hemsidan heter Josef Franzén och går i 9:an på Södertörns Friskola. Jag är intresserad av all möjlig teknik, speciellt av datorer och transport. När jag var 12 år lärde jag mig att programmera i min skolas datorklubb. Först lärde jag mig programmeringsspråket JavaScript, men nu kan jag även HTML och CSS. Jag har alltid tyckt att matte är ett roligt ämne och jag är bra på att tänka logiskt.

Koppling till läroplanen

Strategier för problemlösning i vardagliga situationer och inom olika ämnesområden samt värdering av valda strategier och metoder.

Matteborgarmärket går egentligen att koppla till allt som har med matematik att göra, men det handlar främst om den grundläggande matematik som används i vardagen.

Därför ska jag vinna

Jag borde vinna eftersom jag på ett bra sätt har kombinerat läroplanen med möjligheterna som internet ger. Bidraget har en tydlig koppling till läroplanen och internet är en perfekt plattform eftersom man på ett enkelt sätt kan nå ut till skolor i hela Sverige. Jag gillar själv matte och med matteborgarmärket försöker jag göra det roligare för andra att lära sig grunderna i matte. Mattemärken ger elever motivation att hela tiden bli bättre på matematik, ett av de viktigaste ämnena i skolan och ett ämne som många har svårt med.  Jag har även lärt mig saker själv under arbetet med hemsidan och när jag har skrivit proven. Jag har arbetat mycket självständigt med bidragetr, men jag har även diskuterat utformningen på proven med mina kompisar och lärare.

Upphovsrätt

Jag har undvikit plagiat under arbetet med sidan genom att välja bilder jag äger eller som har en Creative commons licens och i så fall se till att jag följer licensens villkor.

Detta har jag lärt mig

Jag har lärt mig mycket under arbetet med denna hemsida, Förr hade jag aldrig använt WordPress för att göra en hemsida. Jag är van vid att själv programmera hemsidan, men det är bra att också kunna WordPress och eftersom det är lättare än programmering kunde jag fokusera mer på sidans innehåll istället. Självklart har jag också tränat mig på att skriva när jag har arbetat med sidan. När jag gjorde proven lärde jag mig själv matte också.